fbpx

Mata inte skuggorna

Mata inte skuggorna
Författare
Medverkande
Förlag TR Förlag
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor392
Vikt562 gr
Utgiven2018-08-26
ISBN 9789163973499
För den som lever i mörkret är skuggan en vän, Gabriel vet. I fyra år har han jagat, flytt, sprungit i sitt eget och skogens mörker för att undkomma minnena och hålla sig ovanför vattenytan. Han har tvingat sig att överleva, inte för att han velat, utan för att han är skyldig de andra det.


När han möter Hanna på sin nittonde födelsedags morgon är det färgerna som drabbar honom, sedan hon. Det är så det är med Hanna, man ser färgerna först. Hon är van vid det, van att synas, ta plats, sticka ut. Om det inte vore för hennes uppenbara intelligens skulle hon vara ett problem.


Ödet för dem samman, Gabriel och Hanna, den osynliga och den som alltid syns. Deras möte ska komma att förändra inte bara deras, utan också andra människors liv.


Mata inte skuggorna är Therese Renåkers debutroman. En roman om kärlek. Om kärlekens förmåga att bygga broar och riva murar, om rädslan och kraften att överbrygga den, om fördomar och att gå bakom skal och sköldar. Men det är också en roman om tunga ryggsäckar, om flykt och separation, om längtan, misstro och hopp, om system som begränsar och vad som kan frigöras när vi får hjälp att gå bortom dem. Mata inte skuggorna är en kärleksroman om att se, synas och bli sedd.
Stäng meny