Hur menar du nu? Om härskartekniker hos klasskompisar, lärare eller vem som helst

Hur menar du nu? Om härskartekniker hos klasskompisar, lärare eller vem som helst
Författare
Medverkande
Förlag Vida Förlag
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor190
Vikt0
Utgiven2019-05-24
ISBN 9789163947872
Vi möter ofta härskartekniker utan att ens förstå vad det var som hände. Varför blev jag så arg, ledsen eller illa till mods? Varför gjorde jag det där som jag egentligen inte ville?

Här får du en enkel beskrivning av åtta vanliga härskartekniker, och bland andra Emma Knyckare, Frida Boisen och Maxida Märak berättar om sina möten med härskarteknikerna. Genom att läsa om hur det har sett ut när andra har mött dem kan du lättare känna igen dem när det gäller. Alla personer i boken berättar också om sig själva och hur de skaffade sig sina drömjobb.

En bok för oss som inte går med på att bli behandlade hur som helst!

Hur menar du nu? är en bok för alla åldrar om att känna igen härskartekniker när vi möter dem.

Härskartekniker är olika dolda sätt att få oss att göra något som vi egentligen inte vill. Att möta en härskarteknik känns ofta olustigt och obehagligt, även om vi tycker att vi helt av egen vilja har gjort vad "härskaren" ville. Oftast förstår vi inte ens varför något känns fel eller vad som hände egentligen.

Det är vanligare än vi tror att utsättas för olika härskartekniker, och det är också vanligare än vi tror att vi utsätter andra utan att vi själva tänker på det.

Om vi känner igen härskarteknikerna när vi ser dem blir det lättare att förstå varför vi plötsligt känner att något inte är rätt. Och det är första steget för att kunna hantera en "härskare". Men det är också viktigt för att förstå varför andra blir arga eller ledsna när vi själva använder härskartekniker utan att veta om det.

Bokens kärna består av intervjuer med personer som är verksamma inom olika lite mer spännande yrkesområden, där de berättar om hur de kom att jobba med det de gör och om deras möten med härskartekniker. Texterna är inget som personerna har skrivit själva, utan är sammanställningar av intervjuer.

10 % av intäkterna från den här boken skänks till arbete för en mer rättvis framtid. Läs mer om detta i bokens förord.