Elva år på jorden

Elva år på jorden
Serie Lisa Bengtssons memoarer
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor155
Vikt201 gr
Utgiven2006-03-06
SABHcg
ISBN 9789163851155
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Lisa Bengtsson är elva år, mellanbarn och författare! Hon älskar att rimma och skriver hejaramsor åt klassen och nu ska hon skriva ner sina memoarer.      Vi får följa Lisa under en och en halv vecka under hösten i femman - Lisas storasyster har något skumt på gång och äntligen får Detektivklubben ett mysterium att lösa. Lisa hittar en hemlig lapp i sin jackficka undertecknad V - antingen från Veronica, klassens jobbigaste tjej, eller Viktor, klassens jobbigaste kille. Dikttävlingen i skolan närmar sig. Lisas mormor planerar något stort. Och Esset, Lisas katt, försvinner.

"Elva år på jorden" är första boken i serien: Lisa Bengtssons memoarer. Lotta Olsson skriver rappt, humoristiskt, allvarligt och engagerat om en elvaårig tjejs vardag med funderingar över skolan, familjen, kompisar och livet.

Lotta Olsson är kanske mest känd för sina bilderböcker om hundvalpen Morris. Hon debuterade som poet och är nu aktuell med nyöversättningen av verserna i Sagan om ringen-böckerna. Som barnboksförfattare debuterade hon 1999 med bilderboken "Prata persilja". "Elva år på jorden" är hennes första kapitelbok.