Eskil och tanden som försvann

Eskil och tanden som försvann
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor36
Vikt184 gr
Utgiven2006-08-14
SABHcf
ISBN 9789163850417
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Eskil har tappat sin första tand! Den lossnade när Eskil åt en knäckemacka och sen dess har ingen sett den. Kanske har han svalt den? Men det tror inte Eskil. Och han vet att han kommer att hitta den för han är världens bästa hittare. Till exempel så hittar han tejpen åt mamma och glasögonen åt mormor. Och istället för tanden hittar han många mystiska spår. Vem har lämnat fotspåren i snön? Och vad har mamma för hemlighet? Hon smusslar och pysslar, nåt roligt verkar vara på gång…!

”Eskil och tanden som försvann” är en fristående fortsättning på ”Eskil och ensamsakerna”. Men denna titel har istället fått ett annat format för att än bättre nå sin rätta målgrupp: de äldre barnen i förskoleåldern. Berättelsen är på 32 sidor men formatet liknar mer en kapitelbok än en bilderbok. Illustrationerna är fortfarande i fyrfärg, och bilderna många och textraderna få. Därför passar boken även nybörjarläsaren.

Med lätthet och värme skapar Filippa Widlund och Ingelin Angerborn en mysig Eskil-värld som är perfekt att besöka tillsammans, en fantastiskt bra högläsningsbok!

Illustrationerna är detaljrika och lekfullt beskrivande vilket kompletterar den kortfattade och enkla texten väl.