Mirakelpojken

Mirakelpojken
Serie Pojkenböckerna
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor48
Vikt0
Utgiven2006-07-31
SABHcf
ISBN 9789163843549
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Ulf är för liten för att följa med sin bror och hans kompisar och titta på det Stora cykelloppet. För Ulf går vilse hela tiden, så han får inte GÅ utanför tomten. Men cykla på tomten går bra... men helt plötsligt har han cyklat ut och nerför gatan. Men det kan ju inte vara fel för han har ju inte GÅTT utanför tomten.    Hur det nu går till så hamnar Ulf mitt i det Stora cykelloppet och plötsligt är han vilse igen. Och inte får han prata med främlingar har pappa sagt... Hur ska han göra för att komma hem?

Ulf Stark har skrivit en varm, rolig och vardaglig historia, som förstärks av Markus Majaluomas bilder. Med tydliga färger, fart och knasiga detaljer känner man starkt för bokens personer. Verklighet och fantasi smälter samman till en underbar enhet.

Ulf Stark har skrivit ett trettiotal böcker och han blandar största allvar med sorg, glädje och kärlek på ett oefterhärmligt sätt. 1994 fick han det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis. Han har nominerats flera gånger till Augustpriset och fick det 1996 för ”Min syster är en ängel”.    Många av hans böcker har filmatiserats för teve, bland annat böckerna om Percy.