fbpx

Svåra val : tankar om yrkesetik i socialt arbete

Svåra val : tankar om yrkesetik i socialt arbete
Författare
Medverkande
Förlag Allt om jobbet media Sverige AB
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatSpiralbunden
SpråkSvenska
Antal sidor116
Vikt0
Utgiven2012-01-16
SABDgohf
ISBN 9789163700132
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Etiska dilemman är ständigt närvarande i det sociala arbetets vardag. De kan definieras som ”kinkiga lägen där du är illa däran hur du än handlar.” Det finns inte någon given lösning, situationen kräver att vi väljer ett bland flera handlingsalternativ där alla har sina brister och problem.
Vems etik och moral är det som styr verksamheten? Vad är rätt och fel, eller finns det rätt och fel? Kan rätt vara fel? Ja, alla som arbetar med socialt arbete ställs inför olika dilemman i sitt jobb. Ofta när man är ensam och inte har någon arbetskamrat att prata med. Och besluten måste fattas här och nu.
Att jobba med människor är givande och intressant, men också svårt och slitsamt. Och att leda det arbetet är kanske ett av de mest krävande chefsjobb som finns. För att stimulera diskussionen om etik och moral i praktiken har vi på fackförbundet Vision gjort den här boken tillsammans med socionomen Karin Sääf Göransson. Vi hoppas att den leder till många givande diskussioner och blir ett nyttigt verktyg för dig i ditt viktiga´arbete inom socialtjänsten.
Stäng meny