Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat

Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
Författare
Medverkande
Förlag Pagina Förlag
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor159
Vikt668 gr
Utgiven2016-07-01
SABPmbb
ISBN 9789163611544
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Inkludera syrad mat i din vardagskost med läckra recept som är enkla att tillaga i hemmet. Kapitel som täcker frukt och grönsaker, yoghurt och labneh, bönor och baljväxter, surdegar och drycker kommer att introducera dig för unika och nya smaker, samtidigt som det bjuds på traditionella syratrecept som tysk surkåll och japansk kimchi.

>br> Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma- och roséyoghurt passar utmärkt till chokladkakan bakad på surdeg. Gör även inläggningar, såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma eller varför inte för att ge bort som gåva.


Skäl till att välja syrade livsmedel:


utnyttjar säsongsodlade grödor och minskar matsvinnet
syrad mat kan ingå i vardagsvaror som bröd, ost, yoghurt och choklad
processen ökar mängden vitaminer, antioxidanter, enzymer och nyttiga bakterier; underlättar även matsmältningen och stärker immunförsvaret
syrade produkter är bra mot många olika hälsoproblem, däribland diabetes, tjocktarmscancer och inälvsbesvär
lätt att göra själv och kräver väldigt lite utrustning, samt är billigt