Varma tumvantar och några sockor

Varma tumvantar och några sockor
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Semic
GenreSömnad och handarbete
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor111
Vikt533 gr
Utgiven2012-10-15
SABQccaa
ISBN 9789155258344
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

I hundratals år har vi stickat och virkat vantar och sockor. Vissa vantar bär på en lång tradition, andra på en spännande berättelse och ytterligare andra är moderna skapelser. En sak har de dock gemensamt – ge bort dem i present och din vän kommer att tänka på dig under de kallaste av vinterdagar.

I Varma tumvantar och några sockor delar Eva Trotzig och hennes vänner med sig av mönster på både klassiska och moderna tumvantar och sockor. Här blandas en mängd modeller, tekniker och svårighetsgrader – här finns nålbundna vantar och sockor stickade av ullgarnseffsingar, tvåändsstickade vantar och de enklaste sockor. Här finns filtade vantar, randiga och fiskbensmönstrade vantar, sydda och och vävda vantar, moderna halvvantar för mobilanvändare, lekfulla barnvantar och praktfulla sockor för den stilmedvetne.

Den här boken är ingen nybörjarbok, den är för dig som redan kan grunderna i stickning och virkning. Den är för dig som vill utvecklas, inspireras, föra traditioner vidare och skapa nya traditioner!