What´s up? åk 6 (4-6) Textbook onlinebok (elevlicens) 6 månader

What´s up? åk 6 (4-6) Textbook onlinebok (elevlicens) 6 månader
Författare
Förlag Sanoma Utbildning
FormatEbok (nedladdning & online)
SpråkEngelska
Vikt0
Utgiven2012-06-01
ISBN 9789152318225

Onlineboken
Onlineboken är en digital kopia av den tryckta boken. Fördelarna är många - boken är alltid tillgänglig från vilken dator/surfplatta som helst med internetuppkoppling och boken har flera interaktiva funktioner. I alla onlineböcker finns anteckningsblock, skriv- och ritverktyg, zoom och bokmärke. När man använder surfplatta laddar man ner boken via appen ""Sanoma Utbildning"". Appen laddas ner gratis från App Store (för iPad) eller Google Play (för Android). Då fungerar den även offline.

What’s up? 4–6 är ett läromedel i engelska som har ett kommunikativt och elevaktivt arbetssätt.

Textbook
Eleverna möter engelskan som vardagsspråk och som det talas i olika länder.
I åk 6 är Textbook uppdelad i åtta ”units” med teman som semester, mat och hälsa, mysterier m.m. Varje unit inleds med en hörövning, en ”lead-in”. Sedan kommer tre texter, en A-, en B- och en C-text. Till A- och B-texterna finns kommunikativa övningar, ”Focus”-rutor där grammatiken presenteras och bildordlistor. C-texterna kan användas som extensiv läsning.
Eleverna får bl.a. träna sig i att tala om semester, om mat och hälsa och att läsa om levnadshistorier som t.ex. Nelson Mandelas.

Bingel
Till What's up finns även bingel. En digital ö-värld där eleverna färdighetstränar med Sanoma Utbildnings läromedel för låg- och mellanstadiet. Övningarna i bingel är kopplade till kapitlen i boken och följer samma progression. Eleverna känner igen sig och tränar på samma moment, i bok och digitalt. Ju fler sätt vi erbjuder färdighetsträning på, desto större är sannolikheten att eleverna är stimulerade och motiverade. Från lärarvyn i bingel har du som lärare full inblick i hur det går för varje elev och kan vid behov tilldela uppgifter, t ex som läxa, repetition eller utmaning. Antingen ger du samma uppgifter till alla i klassen, eller individanpassat så att varje elev får träna på just det som hen behöver. Alla övningar i bingel är självrättande och adaptiva i tre svårighetsgrader. Bingel innehåller även material för gemensam kapitelgenomgång, stödjande filmer och mycket mer.

Övningsmästaren
Till What’s up finns även Övningsmästaren. Det är en samlingsportal för olika digitala övningar knutna till Sanoma Utbildnings läromedel i språk och innehåller allt från ljudfiler och glosträning till hörövningar och lucktexter. Övningsmästaren är helt kostnadsfri och fungerar precis lika bra på surfplatta som på dator. Det enda som behövs är en uppkoppling.