What´s up? åk 5 Textboken onlinebok (elevlicens) 6 månader

What´s up? åk 5 Textboken onlinebok (elevlicens) 6 månader
Författare
Förlag Sanoma Utbildning
GenreSpråk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)
FormatEbok (nedladdning & online)
SpråkEngelska
Vikt0
Utgiven2011-10-04
ISBN 9789152311721

Onlineboken
Onlineboken är en digital kopia av den tryckta boken. Fördelarna är många - boken är alltid tillgänglig från vilken dator/surfplatta som helst med internetuppkoppling och boken har flera interaktiva funktioner. I alla onlineböcker finns anteckningsblock, skriv- och ritverktyg, zoom och bokmärke. När man använder surfplatta laddar man ner boken via appen ""Sanoma Utbildning"". Appen laddas ner gratis från App Store (för iPad) eller Google Play (för Android). Då fungerar den även offline.

What’s up? 4–6 är ett läromedel i engelska som har ett kommunikativt och elevaktivt arbetssätt. Eleverna möter engelskan som vardagsspråk och som det talas i olika länder.

Textbook
I åk 5 fortsätter vi att följa familjen Clarks öden och äventyr. Eleverna får även bekanta sig med Nya Zeeland och Indien och de får bl.a. träna sig i vad man kan säga vid frukostbordet, tala om årstiderna och vädret, tala om fi lm och tv-program, tala om olika yrken, hur man kan shoppa kläder och fråga om vägen.
För att öva de receptiva språkliga strategierna är bokens sista unit utformad som en ungdomstidning – ”What’s up? Magazine”. Den består av tidningsartiklar med temat djur. Efter den följer en spännande hörföljetong i sex avsnitt – ”The Camcorder Kid”.
Grammatiken presenteras i ”Focus”-rutor i varje kapitel med uppföljningsuppgifter i Workbook.

BingelTill What's up finns även bingel. En digital ö-värld där eleverna färdighetstränar med Sanoma Utbildnings läromedel för låg- och mellanstadiet. Övningarna i bingel är kopplade till kapitlen i boken och följer samma progression. Eleverna känner igen sig och tränar på samma moment, i bok och digitalt. Ju fler sätt vi erbjuder färdighetsträning på, desto större är sannolikheten att eleverna är stimulerade och motiverade. Från lärarvyn i bingel har du som lärare full inblick i hur det går för varje elev och kan vid behov tilldela uppgifter, t ex som läxa, repetition eller utmaning. Antingen ger du samma uppgifter till alla i klassen, eller individanpassat så att varje elev får träna på just det som hen behöver. Alla övningar i bingel är självrättande och adaptiva i tre svårighetsgrader. Bingel innehåller även material för gemensam kapitelgenomgång, stödjande filmer och mycket mer.

Övningsmästaren
Till What’s up finns även Övningsmästaren. Det är en samlingsportal för olika digitala övningar knutna till Sanoma Utbildnings läromedel i språk och innehåller allt från ljudfiler och glosträning till hörövningar och lucktexter. Övningsmästaren är helt kostnadsfri och fungerar precis lika bra på surfplatta som på dator. Det enda som behövs är en uppkoppling.