Kvinnan med stjärnan

Kvinnan med stjärnan
Författare
Medverkande
Förlag HarperCollins Nordic
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor345
Vikt422 gr
Utgiven2021-07-01
SABHce
ISBN 9789150964929

Kärlek och vänskap mot alla odds - mitt under brinnande krig

År 1943. När Krakóws getto töms av nazisterna söker artonåriga Sadie Gault och hennes mamma skydd i tunnlarna under stadens gator. En dag kikar Sadie upp genom ett brunnsgaller - och får kontakt med den unga kvinnan Ella Stepanek. Ella kommer från en förmögen familj och sedan hennes fästman kallades ut i kriget lever hon ett lugnt och stillsamt liv tillsammans med sin styvmor. Dagen Ella passerar torget och upptäcker Sadie förändras hennes tillvaro för all framtid. Ella hjälper Sadie och de blir vänner. Men i takt med att kriget trappas upp går deras livsöden isär, och den starka vänskapen sätts på prov.

Kvinnan med stjärnan är inspirerad av sanna berättelser från andra världskriget. Det är ett drabbande vittnesmål om oväntad vänskap, och om den enorma styrkan i människans vilja att överleva.

"En riktig bladvändare om mod och kärlek med ett slut som sträcker sig långt fram i vår tid." Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

Pam Jenoff är författare och jurist bosatt i Philadelphia. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Kraków. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes tidigare romaner Cirkusflickan och Paris försvunna döttrar klättrade direkt upp på New York Times bästsäljarlista.