En halv tusenlapp

En halv tusenlapp
Serie Johnny & Co
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor74
Vikt0
Utgiven2013-11-08
SABHcg
ISBN 9789148000868
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Johnny har tråkigt. En dag när han som vanligt sitter på gården och funderar kommer en halv tusenlapp nerseglande. Från Danskan som bor högst upp i hans hus. Hon lovar honom resten av tusenlappen om han hjälper henne att leta reda på hennes gode vän Fredric Blom som är försvunnen. Kanske har han blivit mördad …

”Vem var Fredric Blom?   I hans sovrum stod en enkel säng. Den var bäddad i all hast. På nattduksbordet låg en bok. ’Be your self’ hette den. Väckarklockan hade stannat.   Jag blev mycket överraskad när jag gick vidare in i badrummet. Och ännu mer när jag kom in i vardagsrummet.   Vem var Fredric Blom egentligen?”

”En halv tusenlapp” är den första delen i Ulf Nilssons nya detektivserie med Johnny & Co. En spännande och äventyrlig bok för slukaråldern som tar upp lite ”vuxnare” ämnen med en existensiell botten som till exempel ”Får man lov att vara olik andra?” I sedvanlig Ulf Nilsson-anda är människorna goda men färgade av sina erfarenheter och som om det vore ett reportage får läsaren chansen att förstå dem och se om beskrivningen av dem stämmer. Boken har korta kapitel med fina vinjetter i svartvitt av Filippa Widlund och en läsvänlig layout i ett litet tilltalande format.