Ledarskap i vård och omsorg - Att leda med mod och tillit

Ledarskap i vård och omsorg - Att leda med mod och tillit
Författare
Förlag Liber
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor156
Vikt0
Utgiven2022-09-23
SABVpb
ISBN 9789147144181
Ledarskap i vård och omsorg går igenom faktorer och verktyg som tillsammans kan hjälpa dig att bli en tryggare, bättre och modigare ledare. Boken utgår från individen, den egna personen och personligheten, och går vidare till gruppen och organisationen.
Boken innehåller tre delar:
- Person och roll
- Kommunikation och livslångt lärande
- Organisation och förändring

Läs mer
Alla kapitel innehåller exempel hämtade från vårdens och omsorgens vardag samt avslutas med övningar och reflektionsfrågor för den som vill fördjupa och utveckla sina ledarfärdigheter.
Boken passar som kurslitteratur för studerande på utbildningar inom hälso- och sjukvård samt socialt arbete. Bokens målgrupp är alla med chefsansvar inom vård och omsorg, även de som ännu inte har något formellt ansvar, eftersom vård- och omsorgsarbete ofta innebär arbetssituationer där man behöver kunna iklä sig en ledarroll.

Om författarna
Charlotte Klinga är socionom, leg. hälso- och sjukvårdskurator och med.dr. Hennes forskning handlar om ledarskap och organisering av vård och social omsorg.
Teresa Söderhjelm är leg. psykolog och har forskat om, undervisat i och doktorerat på team och teamledarskap vid Karolinska institutet.