Banksekretess

Banksekretess
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor16
Vikt0
Utgiven2005-01-10
ISBN 9789147075720
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Banksekretessen innebär ett förbud att avslöja något om bankens kunder för utomstående. Syftet med banksekretessen är att skapa förtroende och bankerna har ansvar för att sekretessreglerna följs. Häftet beskriver vad som menas med banksekretess samt vilka begränsningar och undantag som finns. Övningsuppgifter ingår.

Läs mer
Banksekretessen innebär ett förbud att avslöja något om bankens kunder för utomstående. Syftet med banksekretessen är att skapa förtroende och bankerna har ansvar för att sekretessreglerna följs.
Häftet beskriver vad som menas med banksekretess samt vilka begränsningar och undantag som finns. Övningsuppgifter ingår.

Om författarna
Per-Ola Jansson är jurist med domstolserfarenhet samt med erfarenhet av lagstiftningsarbete i regeringskansliet. Han har tjänstgjort inom affärsbankssektorn, bl a som chef för juridiska avdelningen inom Svenska Bankföreningen.
Ewa Westman har under många år arbetat som bankjurist och utbildat bankanställda. Hon driver nu eget företag, Arlandastad Juristbyrå AB, men inriktning på juridisk rådgivning och utbildning i juridik.