Fadersmjölken

Fadersmjölken
Författare
Medverkande
Förlag Wahlström & Widstrand
GenreLyrik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor104
Vikt240 gr
Utgiven2009-05-28
SABHc.03
ISBN 9789146219910
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Rasande och innerligt

I Fadersmjölken fortsätter Malmquist som en uttolkare av modern manlighet – dess historia och framtid, orsaker, drömmar och tillkortakommanden. Med ett rasande, nervigt och samtidigt innerligt bildspråk skriver han fram bilder som strömmar i en blytung våg mot läsaren.

Tom Malmquist, född 1978, är poet och musiker. Han har ett förflutet som ishockeyspelare, och i hans debutdiktsamling Sudden death som utkom 2007 granskade han just hockeyns våldsamma mansideal. Boken fick ett lysande mottagande och blev en av det årets mest uppmärksammade diktsamlingar. Hans debutskiva, Fish in a tear, släpptes samma år. Våren 2009 följer han upp med sitt andra album. Malmquist har även skrivit kulturjournalistik, bland annat för DN, SvD och Expressen.

Pressen om Sudden death (2007):

”Unga manliga poeter skriver inte så här, de är språkmaterialister och filosofer, de lägger pannan i djupa veck och lämnar inte ut sin egen skräck och ömklighet så direkt som Tom Malmquist gör …”

Ingrid Elam, Idrottsforum

”En debutbok som lyckas vara både kraftfull, drabbande och originell såväl språkligt som tematiskt, samtidigt som den är obarmhärtig i sin kritik av hockeyvärldens våldsmekanismer.”

Anna Hallberg, Dagens Nyheter