fbpx

Fiktionens mångfald : om läromedel, läsarter och didaktisk design

Fiktionens mångfald : om läromedel, läsarter och didaktisk design
Författare
Förlag Studentlitteratur
GenrePedagogik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor156
Vikt0
Utgiven2015-07-06
SABEabg
ISBN 9789144102368
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<p class="htmlized">I flera undersökningar konstateras att svenska elever tappar mark och att läs- och fiktionsförståelsen minskar. Larmrapporterna om det ohållbara läget är många, men idéerna om vad vi ska göra och hur vi kan vända trenden är desto färre. I denna bok undersöks fiktionens funktion i didaktiska sammanhang: Varför ska elever läsa böcker? Vad ska de läsa och hur ska de läsa?
&nbsp;

<p class="htmlized">Författaren resonerar kring hur elever förväntas arbeta med fiktion och vilka läsarter som praktiseras i ett antal läromedel för gymnasiet. Boken inkluderar både ett innehållsligt och ett produktions­mässigt perspektiv och innefattar läromedelsanalys samt intervjuer med läroboksförfattare och förläggare. Dessutom diskuteras värdet av flera olika läsarter och kunskapsdiskurser. I ett avslutande kapitel beskriver författaren en didaktisk design med konkreta lässtrategier, som synliggör olika läsarter och fiktionens didaktiska potential.
&nbsp;

<p class="htmlized">Fiktionens mångfald vänder sig till lärarstudenter och verksamma svensklärare i grundskolans senare år och gymnasium.

Stäng meny