fbpx

Bättre ekonomi : klokare beslutsfattande genom bättre analys av nyckeltal och ekonomiska rapporter

Bättre ekonomi : klokare beslutsfattande genom bättre analys av nyckeltal och ekonomiska rapporter
Författare
Förlag Studentlitteratur AB
GenreEkonomi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor212
Vikt0
Utgiven2012-07-13
SABQb
ISBN 9789144079769
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Den här boken börjar där många böcker i företagsekonomi slutar: i de ekonomiska rapporterna och företagets nyckeltal. Som undertiteln antyder fokuserar Bättre ekonomi på analys för klokare beslutsfattande i ekonomifrågor.

Boken förespråkar aktiv ekonomisk analys och handlar om att lära sig bemästra företagets ekonomi, att förstå konsekvenser av ekonomiska beslut, och att genom denna förståelse skapa bättre ekonomiska förutsättningar för företaget. Den ger dessutom läsaren ett underlag för att bättre förstå de ekonomiska rapporterna och riskerna med att styra genom nyckeltal.

Titeln Bättre ekonomi åsyftar dels ett annorlunda och bättre angreppssätt på ekonomiämnet, dels de lärdomar som boken ger och som förhoppningsvis ska leda till en bättre ekonomi för den som tillämpar dem.

Boken vänder sig till studenter på universitetsnivå samt till företagare och resultatansvariga inom företag som har intresse och behov av att förbättra sin förståelse för ekonomiprocesser och som vill bli bättre på att analysera företagets ekonomi och fatta klokare ekonomiska beslut.

Stäng meny