fbpx

Inbjudan till politisk teori

Inbjudan till politisk teori
Författare
Förlag Studentlitteratur
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatHäftad
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2012-07-13
SABOc:d
ISBN 9789144074917
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Med denna bok bjuder författaren in läsaren till att själv bedriva politisk teori: boken visar hur man kan resonera och argumentera på ett rationellt och kritiskt sätt även om de mest svåra moraliska och politiska frågorna, och hur man kan föra genuina och kritiska diskussioner även kring de mest olikartade politisk-filosofiska principer och ståndpunkter.

Boken klargör de olika typer av kritik som kan anföras mot en politisk argumentation. Är det fel på slutledningen? Eller är en av premisserna falsk? Därtill visas hur även de mer grundläggande filosofiska principer som ofta figurerar i dessa argument själva går att kritiskt diskutera, trots deras abstraktionsnivå och ibland väsensskilda utgångspunkter.

Sammantaget framkommer tjusningen med disciplinen, och varför bokens ”inbjudan” till ämnet kan te sig lockande: den som väljer att ägna sig åt politisk teori ger sig in i ett verkligt givande samtal; inte ett som präglas av löst tyckande utan ett samtal med utgångspunkten att det kan finnas goda skäl för båda parter att revidera sina ståndpunkter, att det finns bättre och sämre argument, och att vissa ståndpunkter kan vara mer välgrundade än andra.

Stäng meny