fbpx

Motstånd och fantasi : historien om F

Motstånd och fantasi : historien om F
Författare
Förlag Studentlitteratur AB
GenreManagement
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor155
Vikt0
Utgiven2008-09-17
SABQba
ISBN 9789144052250
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Ni är bara kvinnor, är inte det ett problem?"

"Är det här verkligen vetenskap?"

"Alla män förtrycker inte alla kvinnor."

Feminism väcker starka känslor - det är ingen nyhet. Feministisk forskning har utvecklats inom akademin och på olika sätt påverkat samhället under de senaste decennierna. Ofta efterfrågas och välkomnas de kunskaper som den feministiska forskningen ger upphov till, men lika ofta blir reaktionerna negativa. I fokus för Motstånd och fantasi står just de tillfällen då feministisk forskning möts av motstånd. Här beskrivs hur motståndet uttrycks och vilka föreställningar som finns om F - den feministiska forskaren. Med hjälp av teorier om kön och makt analyseras processer av motstånd som en del av hur könsordningen i samhället återskapas.

Författarna har i sin analys av feministisk forskning och kunskapsförmedling utgått ifrån egna erfarenheter, vilka analyserats gemensamt. De skapar även fantasier som syftar till att utforska och tänja gränserna för vad som är möjligt - i tanke och handling.

Motstånd och fantasi är lämplig som kursbok inom genusvetenskap, organisationsteori, ledarskap och andra samhällsvetenskapliga ämnen och riktar sig till personer som är intresserade av feminism, jämställdhet, förändringsprojekt, utmanande kunskap och nyskapande metoder.

Stäng meny