Grundläggande immaterialrätt

Grundläggande immaterialrätt
Författare
Förlag Gleerups Utbildning AB
FormatHäftad
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2009-01-12
ISBN 9789140663627
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Informationssamhället ställer upp nya spelregler för såväl ekonomisk som social utveckling. Det handlar om företeelser som digitalisering, nätverksbaserade kommunikationsformer och virtuella mötesplatser som ger upphov till nya marknadsstrukturer. Något som bidrar till att branscher som media, telekom och IT idag är viktiga tillväxtsektorer.

Musik, film, varumärken, design och datorprogram är tillgångar som ökar i betydelse. Det handlar om betydande tillgångar som representerar stora värden i dagens företag. Kunskap om de rättsregler som behandlar dessa tillgångar är därför viktigare än någonsin tidigare.

Grundläggande immaterialrätt ger en introduktion till immaterialrätten. I boken behandlas de fyra centrala immaterialrättsliga områdena, upphovsrätt, varumärkesrätt, mönsterrätt och patenträtt samt immaterialrättens sanktionssystem.

Boken vänder sig såväl till studenter på jurist- och ekonomiutbildningar, som till dem som på andra sätt kommer i kontakt med immaterialrätt i sina utbildningar. Boken riktar sig dessutom till yrkesverksamma som efterfrågar lättillgänglig och grundläggande kunskap om immaterialrätt. Boken förutsätter inte några juridiska förkunskaper.

Ulf Maunsbach är universitetslektor i civilrätt vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet.

Ulrika Wennersten är doktorand i immaterialrätt vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet.