fbpx

Eddie Bolander & jag

Eddie Bolander & jag
Författare
Medverkande
Förlag Rabén & Sjögren
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt311 gr
Utgiven2005-04-28
SABuHc
ISBN 9789129661736
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
"Jag var tio när han stack. Ja, stack, det var ju inte så att han gick ut för att köpa kvällstidningen och sedan bara var puts väck..."
Steve har inte sett sin pappa på åtta år. Det enda Steves pappa tog med sig när han stack till USA var skivorna, flera hundra. Och nu ringer han efter alla dessa år och säger att han kommit till Stockholm och kan de inte träffas där? Steve tycker att han klarat sig rätt bra utan farsa. Han har ju Louise, mamman. Visserligen har han fått stå ut med hennes olika killar som inte alltid varit så trevliga. Men visst vill Steve träffa sin pappa.

Medan Steve funderar över hur det ska bli att återse sin far kommer tankarna in på hans egna rätt snöpliga kärleksaffärer. Den senaste har han inte kommit över än.
Steve minns också sånt som han och hans pappa gjorde när han var liten. En fisketur. När de gick upp till grottan i Skuleberget. Den gången han fick åka med i motorcykelns sidovagn. Undrar hur pappa ser ut nu? Har han fortfarande långt hår i hästsvans?

Tankar och förväntningar inför mötet gestaltas på ett nytt sätt i denna läckra och lättillgängliga bok - ett mellanting mellan roman och serie som ligger i tiden.

Stäng meny