fbpx

Teman i svenska. Nyfiken i biblioteket. Lärarhandledning

Teman i svenska. Nyfiken i biblioteket. Lärarhandledning
Serie Teman I Svenska
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreSpråk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor24
Vikt0
Utgiven2003-02-20
SABFc
ISBN 9789127736467
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Varje tema i detta lustfyllda läromedel består av en inspirerande antologi, en språkutvecklande arbetsbok och en lärarhandledning med lättillgängliga lektionstips och konkreta arbetsmetoder.

Tema Poesi
I poesiantologin finns långa och korta, tokiga och allvarliga dikter med färgstarka och fantasifulla illustrationer. En läcker liten bok som ger lust att läsa, rita och skriva.

Tema Resor
I antologin Resor möter eleverna texter av olika författare som fantasifullt och med berättarglädje skriver om barn och djur på reseäventyr. Här finns målande beskrivningar om livet till sjöss och berättelser om tåg- och flygfärder som väcker läslust och inspirerar till egna reseskildringar.

Tema Spökerier
Alla barn tycker om en bra spökhistoria. I spökantologin finns både korta och långa spökhistorier, en liten grundkurs i spökkunskap, skrock och skräck men också humor och mystik.

Tema Roligheter
Det är en härlig känsla att kunna skratta tillsammans med andra. I antologin Roligheter finns roliga historier, ordspråk och ramsor men också berättelser om kittlande glädje och pinsamheter.

Tema Nyfiken i biblioteket
I biblioteket finns en skatt av spännande faktaböcker att upptäcka och fördjupa sig i. Antologin Nyfiken i biblioteket låter eleverna smaka på dikter, fängslande faktatexter och berättelser om nyfikna barn som undersöker tillvaron, ställer hypoteser och söker svar.

Lärarhandledningar
Varje lärarhandledning innehåller dels temaplanering med konkreta lektionsmoment för det aktuella temat, dels arbetsmetoder som till största delen är gemensamma för alla teman. I tema Poesi lyfter författaren Britt Maria Holtz fram skrivandet, i tema Spökerier står berättandet i centrum, i tema Roligheter får både drama och berättande stort utrymme. I tema Resor bereds plats för argumentationsträning och ”minilektioner”, där eleverna får möjlighet att väcka frågor, lyssna och inspireras i arbetet och Nyfiken i biblioteket ger exempel på hur skola och bibliotek kan samarbeta kring informationskompetens och faktatexter.

Nättjänst – www.temanisvenska.nu
Här hämtar du hem lärarhandledningen utan kostnad och kan du läsa mer om Teman i Svenska.

Stäng meny