fbpx

Svinhugg

Svinhugg
Serie Mirjam och Hervor
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor303
Vikt168 gr
Utgiven2009-09-14
SABHc
ISBN 9789127419209
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum.

Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa ...

Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt in i hjärtat.

Marianne Cedervall är född 1949 på Gotland och uppvuxen i Stockholm. Idag bor hon i Västerås. Hon slog igenom med debuten Svinhugg (2009) som följdes av Svartvintern (2010), Spinnsidan (2011) och Stormsvala (2013). Totalt har böckerna om Hervor och Mirjam sålt mer än 150 000 ex.

En gripande, varm och rolig debutroman

Susy Persson, MåBra

Svinhugg innehåller både en spännande och oväntad historia, sköna miljöer och mustiga karaktärer. Den lappländska Hervor som inte spottar i glaset och svär som en borstbindare, är en favorit. Marianne Cedervall lovar fler böcker om Mirjam och Hervor. Något att se fram emot.

Susanne Blick, SKTF-Tidningen

Det här är en underbar roman av debutanten Marianne Cedervall! Den är både varm, finurlig och full av humor och man bara måste veta hur det går för Mirjam!

Birgitta Delbrand, Året Runt

Underbart makaber debutroman som imponerar

Gunilla Weddin, Skånskan

Stäng meny