Pizza Napoletana

Pizza Napoletana
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2024-10-16
SABQcaae
ISBN 9789127169302
<blockquote>

Den totala guiden till den perfekta pizzan.

Allt om Vin

Det h&auml;r &auml;r de mest besatta matn&ouml;rdar jag n&aring;nsin tr&auml;ffat.

Tomas Tengby, Meny i P1

Det h&auml;r &auml;r n&ouml;rdarnas n&ouml;rdbok.

Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

</blockquote>

&nbsp;

<em>Pizza Napoletana&nbsp;</em>ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du beh&ouml;ver f&ouml;r att &auml;ta riktigt bra napolitansk pizza. Boken best&aring;r av en utt&ouml;mmande teknikdel med en konkret genomg&aring;ng av hur du ska f&aring; till en optimal deg och f&ouml;ruts&auml;ttningar utifr&aring;n din ugn eller vedeldade spis. Du f&aring;r &auml;ven information och fakta om vad som faktiskt h&auml;nder med degen, hur v&auml;rmen p&aring;verkar pizzan n&auml;r du bakar den och andra bakomliggande faktorer.

"N&auml;r vi gjorde v&aring;rt f&ouml;rsta f&ouml;rs&ouml;k att g&ouml;ra pizza napoletana i v&aring;r egen ugn hemma hos Ville f&ouml;r nio &aring;r sen hade vi ingen aning om hur l&aring;ngt den h&auml;r passionen skulle ta oss; alla pizzor vi har gjort, alla ugnar vi har byggt, alla resor till Neapel. Allt kommer ur en enda sak &ndash; jakten p&aring; en full&auml;ndad pizza napoletana. Vi har prioriterat bort precis allt som inte g&ouml;r v&aring;r pizza b&auml;ttre.&nbsp;I stort handlar pizza napoletana om tv&aring; centrala saker: degen och tillagningen i ugnen. V&aring;r ambition &auml;r en full&auml;ndad deg. Det enda vi visste n&auml;r vi b&ouml;rjade var att man skulle anv&auml;nda vatten, salt, j&auml;st och mj&ouml;l. Vi har provat oss fram till den punkt vi &auml;r idag. F&ouml;rutom bra deg beh&ouml;ver du h&ouml;g temperatur och vi har testat allt fr&aring;n vanliga hemmaugnar till &auml;kta napolitanska vedeldade ugnar. V&aring;r ambition med boken &auml;r att ditt blodtryck inte ska beh&ouml;va bli lika h&ouml;gt som v&aring;rt utan vi hoppas kunna ge dig alla svar som vi sj&auml;lva st&aring;ngat oss blodiga f&ouml;r. Och klarar tv&aring; helt vanliga killar, som knappt ens kunde koka potatis, av detta kan du det med."

<strong>Ville Ilola&nbsp;</strong>och&nbsp;<strong>Besmir Balaj&nbsp;</strong>har &auml;gnat de senaste nio &aring;ren &aring;t napolitansk pizza. V&aring;ren 2014 &ouml;ppnade de pizzerian Lilla Napoli p&aring; en &ouml;vergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet tr&auml;ffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste p&aring; regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt tr&auml;tande kommer de hela tiden fram till nya b&auml;ttre l&ouml;sningar.

Sagt om boken:

<blockquote>

Pizza &ndash; p&aring; riktigt. H&auml;r &auml;r den &auml;ntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan.

Lantliv

Resultatet &auml;r inte helt olikt en forskningsrapport. Utan tvekan en av v&auml;rldens n&ouml;rdigaste pizzab&ouml;cker, toppad med 20 recept f&ouml;r den som &auml;lskar pizza p&aring; riktigt.

MatMagasinet

Det h&auml;r &auml;r en kokbok du absolut vill ha i ditt k&ouml;k!

Lisa Lemke, Familiy Living

H&auml;r &auml;r en bok som borde vara en sj&auml;lvklarhet i h&auml;nderna p&aring; landets pizzabagare. Det &auml;r h&ouml;g tid att utveckla pizzabakandet med tanke p&aring; svenskarnas stora f&ouml;rk&auml;rlek f&ouml;r pizza.

Fastfood Magazine

300 sidor tjock! Och d&aring; har &auml;nd&aring; 100 sidor inte kommit med...

Skaraborgs Allehanda

</blockquote>