Korean BBQ

Korean BBQ
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2019-05-04
SABQca
ISBN 9789127162617

&rdquo;Cramby &auml;r en trends&auml;ttare &auml;ven denna g&aring;ng.&rdquo; <em>Ume&aring; Tidning</em>

"Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fl&auml;sksida kan konkurrera med full&auml;ndad wagyubiff. Det handlar om sk&ouml;n avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har skrivit ett antal b&ouml;cker om mat och jag undrar om inte den h&auml;r kompletta guiden till koreansk bbq &auml;r den allra smakrikaste."&nbsp;<em>BTJ</em>

Hade det funnits n&aring;gon r&auml;ttvisa i v&auml;rlden, och om r&auml;tterna bara hade haft lite mindre kr&aring;ngliga namn, skulle koreanska grillr&auml;tter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det h&auml;r laget. Koreansk bbq g&aring;r n&auml;mligen snabbt att f&ouml;rbereda men l&aring;ng tid att &auml;ta. Det &auml;r ocks&aring; en oerh&ouml;rt social form av matlagning d&auml;r ett g&auml;ng munsbitar k&ouml;tt f&ouml;rbereds och serveras med en massa enkla, gr&ouml;nsaksbaserade sm&aring;r&auml;tter som sedan grillas p&aring; sm&aring; bordsgrillar av g&auml;sterna sj&auml;lva. K&ouml;ttet virar man in i sm&aring; salladswraps &ndash; ssams &ndash; som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilis&aring;s kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall &ouml;l och leker superf&aring;niga koreanska dryckeslekar.

Koreansk BBQ &auml;r helt enkelt n&aring;got av det godaste och trevligaste som finns, d&auml;rf&ouml;r var det sj&auml;lvklart att&nbsp;ge ut den h&auml;r boken som best&aring;r av ett utdrag ur <em>Japansk grillning</em> som ut&ouml;kats, reviderats och kompletterats med &auml;nnu mer goda grillr&auml;tter. I ett 20-tal nya recept l&auml;r vi oss allt fr&aring;n att g&ouml;ra egen kkakdugi, r&auml;ttikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man g&ouml;r koreanska salladsl&ouml;kspannkakor&nbsp;eller avslutar grillm&aring;ltiden med n&aring;gon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae &ndash; som &auml;ven &auml;r underbart umamistinn tr&ouml;stemat en kulen s&ouml;ndagskv&auml;ll i november.