Vego curry : Indisk och bengalisk mat från grunden

Vego curry : Indisk och bengalisk mat från grunden
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven2018-10-06
SABQcabc
ISBN 9789127158962
<blockquote>

Trots ibland kopi&ouml;sa m&auml;ngder ingredienser k&auml;nns r&auml;tterna l&auml;ttlagade eftersom recepten &auml;r pedagogiskt upplagda. Majoriteten av de&nbsp; vegetariska recepten kan g&ouml;ras veganska. Boken ger ett sug till att laga sj&auml;lv och inneh&aring;llet t&auml;cker ett omr&aring;de som hittills varit sparsmakat bland svenska kokb&ouml;cker.

<em>Daniel Gustavsson, BTJ-h&auml;ftet nr 23, 2018</em>

</blockquote>

I "Vego curry"<em>&nbsp;</em>l&auml;r du dig laga vegetariska curryr&auml;tter fr&aring;n grunden, precis som de lagas i Indien och Bangladesh. Bland bokens 60-tal f&auml;rgstarka recept finns klassiker som korma, tikka och daal, och m&aring;nga andra fantastiska r&auml;tter &ndash; alltifr&aring;n frukostr&auml;tter till br&ouml;d och s&ouml;ta avslutningar. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu &auml;r det dags f&ouml;r den bengaliska maten att p&aring; riktigt introduceras i de svenska hemmak&ouml;ken.

L&auml;r dig steg-f&ouml;r-steg hur du g&ouml;r dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar gr&ouml;nsaker och g&ouml;r den goda f&auml;rskosten palak paneer. Med sidor&auml;tterna vadji och en full upps&auml;ttning s&aring;ser, chutneys och raitor &ouml;ppnar stockholmskr&ouml;garen Nahid Hassan d&ouml;rren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen. Du f&aring;r en inblick i hur den genuina familjem&aring;ltiden fungerar och vad du beh&ouml;ver ha hemma i skafferiet f&ouml;r att snabbt laga smakrika vegetariska r&auml;tter.

<strong>Nahid Hassan&nbsp;</strong>&auml;r<strong>&nbsp;</strong>kr&ouml;gare sedan 18 &aring;r tillbaka och &auml;gare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han &auml;r en ambassad&ouml;r f&ouml;r matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser f&ouml;r sina restauranger och sitt entrepren&ouml;rskap.

<strong>Isa Ekstam</strong>&nbsp;&auml;r vegetarisk kock och matkreat&ouml;r, som brinner f&ouml;r vegetarisk mat och exotiska kryddor. Hon driver &auml;ven f&ouml;retaget GreenIsaDream<em>&nbsp;</em>i Stockholm.

<blockquote>

Utan tvekan en av &aring;rets viktigaste kokb&ouml;cker f&ouml;r att utr&auml;tta gastronomiska vidunder.

<em>Vegourmet</em>

<span >Vegomat som inte beh&ouml;ver l&aring;tsats</span>

<em >DN</em>

</blockquote>