fbpx

Folk : Främlingar och vänner - nån du kanske känner

Folk : Främlingar och vänner - nån du kanske känner
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt372 gr
Utgiven2019-08-17
SABHcf
ISBN 9789127156210

Myllrande och sprakande och alldeles, alldeles underbart. 5/5

Vi Föräldrar

Lekfullt och sårigt och skitkul och ålderslöst.

Vi Läser

Besök @folksamlingen på instagram!

Någon ser livet passera i revy medan en annan försöker ge en okänd en komplimang. Någon älskar väldigt stark mat, en annan funderar över vad mode egentligen är. En bit ifrån är det någon som trösthandlar medan en annan smälter bort. En tredje råkar vara jättehårig medan en fjärde scrollar oavbrutet på mobilen.

I folksamlingen finns gamla, unga, arga och glada, oroliga och förälskade. Enskilda och tillsammans. För tillsammans och med varandra så blir det ändå folk av oss alla till slut.

Folk är en uppföljare till systrarna Adbåges första gemensamma bok: Halsen rapar, hjärtat slår. Rim för 0100 år, som förärade dem Lennart Hellsing-priset. De mångbegåvade systrarna som genom åren fått mest uppmärksamhet för sina bilder visar här än en gång prov på att de kan konsten att ge uttryck för både allvarligt och knasigt, på vers som spritter av språkglädje.

En popskiva för barn och vuxna släpps i samband med boken!
Britta Persson har tonsatt tolv av dikterna. Texterna har broderats ut och bildernas stämningar har fångats upp i melodierna. Köp skivan här: https://www.bengans.se/sv/artiklar/britta-persson-folk-dikt-och-toner-om-personer.html

Stäng meny