Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan

Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2017-09-15
SABQcaa
ISBN 9789127155350
<blockquote>

Det h&auml;r &auml;r en ov&auml;rderlig tillg&aring;ng i kokbokshyllan.

<em>Vegourmet&nbsp;</em>

</blockquote>

&Auml;nda sedan starten 2003 har Ekol&aring;dan levererat flera tusen l&aring;dor med ekologiska gr&ouml;nsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 sm&aring;recepten som presenteras &auml;r dels ett urval av Ekol&aring;dans b&auml;sta, dels framtagna specifikt f&ouml;r boken. Recepten &auml;r inte n&ouml;dv&auml;ndigtvis helt vegetariska, men har alltid gr&ouml;nt i fokus.

Varje gr&ouml;nsak presenteras med recept, praktiska tips p&aring; f&ouml;rvaring, n&auml;r gr&ouml;nsaken &auml;r som godast, vad som passar ihop med vad och vad som &auml;r gott att &auml;ta till de f&auml;rdiga r&auml;tterna.

De flesta av oss lagar gr&ouml;nsaker p&aring; ungef&auml;r samma vis varje g&aring;ng. Den h&auml;r boken ger dig m&ouml;jlighet att l&auml;ra k&auml;nna r&aring;varorna b&auml;ttre och du f&aring;r kunskap om hur du kan laga till dem p&aring; nya s&auml;tt och servera dem i nya smakkombinationer - k&aring;lrabbi &auml;r till exempel j&auml;ttegott tillsammans med p&auml;ron, l&ouml;k, flagad mandel och honungsvin&auml;grett, och r&aring;stekt broccoli blandad med vitl&ouml;k, chili, cashewn&ouml;tter och soja passar v&auml;ldigt bra som tillbeh&ouml;r till fisk.

Recepten i boken &auml;r ingen exakt vetenskap. De &auml;r korta, enkla och har inga precisa m&aring;tt. Tanken &auml;r att du snabbt ska kunna laga till n&aring;got gott av det du har hemma. Merparten av r&auml;tterna &auml;r tillbeh&ouml;r, men de flesta fungerar utm&auml;rkt &auml;ven p&aring; egen hand. Eller s&aring; serverar du flera sm&aring; gr&ouml;nsaksr&auml;tter som en m&aring;ltid.

<strong>Anette Dieng&nbsp;</strong>har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekol&aring;dan. Idag &auml;r hon skribent och har en vilja att f&ouml;rmedla kunskap om hur mat och r&aring;varor kan produceras p&aring; ett h&aring;llbart s&auml;tt. Anette &auml;r ocks&aring; medf&ouml;rfattare till boken&nbsp;<em>Handbok i naturlig biodling</em>&nbsp;(2015).

<strong>Ingela Persson</strong>&nbsp;&auml;r kock och kr&ouml;gare och skriver nya recept f&ouml;r Ekol&aring;dan varje vecka. Hon har tidigare gett ut b&ouml;ckerna&nbsp;<em>Dags f&ouml;r dessert&nbsp;</em>(2006) och&nbsp;<em>Frukt och b&auml;r</em>&nbsp;(2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.

&nbsp;

<blockquote>

Gr&ouml;nsaker p&aring; nytt s&auml;tt.

<em>Nya Kristinehamns Posten&nbsp;</em>

Det h&auml;r &auml;r en smart kokbok f&ouml;r den som inte alltid orkar l&auml;sa omfattande recept. Den utg&aring;r fr&aring;n 41 vanliga gr&ouml;nsaker och f&ouml;resl&aring;r till varje gr&ouml;nsak en rad olika s&auml;tt som den kan tillagas p&aring;. Den kan med andra ord anv&auml;ndas liter som ett uppslagsverk n&auml;r inspirationen k&auml;nns sv&aring;rf&aring;ngad.

<em>Plaza Interi&ouml;r</em>

</blockquote>