Halva liv

Halva liv
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreSvenska berättare
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor181
Vikt0
Utgiven2016-05-01
SABHc
ISBN 9789127148772

Halva liv är en berättelse om en far och en son, ett då och ett nu, och tråden som löper mellan dem.


En son vakar vid sin fars sjukbädd. De har knappt någon relation att tala om. Ändå vet sonen att fadern är den enda som kan förstå honom i den kris han befinner sig i, förskjuten av sin släkt och ensam inför hotet om ett fängelsestraff: samma far som fördömt hans val att bli en gora (vit man) och alltid betonat vikten av plikt, tradition och självuppoffring.


Men skrapar man på faderns ointagliga yta finns hemligheter som binder samman då och nu. I ett svenskt 80-tal lever en pakistansk man ett dubbelliv, med familj i Lahore men kärleken i Sverige. I hemlandet tror man att han lever ett liv i lyx. Det är alltid fest när han kommer hem med nya gåvor och pengar. Många år senare börjar sonen förstå att pappan i själva verket stått längst ner på samhällsstegen och betalat ett enormt pris för sin önskan att ge sina söner ett bättre liv.


Om familj och arv, hemligheter och lögner, passion och plikt och den okuvliga mänskliga längtan efter att bli hel, handlar Qaisar Mahmoods första roman.


 


Qaisar Mahmood är född i Lahore, Pakistan. Han blev mycket uppmärksammad för Jakten på svenskheten, en bok om oss svenskar och våra idéer om vilka vi är, och debatterar ofta frågor som rör mångfald och integration.