¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden

¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratu
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt817 gr
Utgiven2015-04-11
SABQcaa
ISBN 9789127141834
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Inspirerande och välarbetat."
Elle Mat & Vin


I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbacoa en get nergrävd i marken med glödande kol, ett krucifix och en flaska mezcal i ett skjul utanför byn Zaachila. Eller lugnt sippa på en iskall michelada under vulkanen i Oaxaca, en stad med en matkultur äldre och mer sofistikerad än de stora europeiska köken.


Du kommer att få lära dig hemligheterna och teknikerna för att återskapa rätterna hemma de bästa recepten på antojitos (smårätter), dulces (sötsaker) och bebidas (drycker). Men också hur du gör egna sockerdödskallar till Dia de los muertos-firandet, enklast mal majs till pinfärska nixtamal-tortillas samt vilka låtar som är absolut coolast att beställa av ett mariachiband.


Och, naturligtvis, så kommer du att lära dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Mexikaner är som tokiga i tacos och efter den här boken kommer du garanterat vara det också. TACOS LOCOS FOREVER!


Jonas Cramby är frilansskribent, krogrecensent för Metro och krönikör i Café Magazine. Han har gett ut tre mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ och Mackor. Böckerna har översatts till sex språk."Efter att ha betat av texmex, barbecue och mackor är Jonas Cramby aktuell med ytterligare en kokbok. Denna gång gör han en djupdykning i den mexikanska gatumaten."
Elin Peters, Dagens Nyheter


Inspirerande och välarbetat.

Elle Mat & Vin