Att välja ledare

Att välja ledare
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreManagement
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor239
Vikt692 gr
Utgiven2005-02-24
SABQbab
ISBN 9789127108165
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Kraven på snabba resultat i ledarskapet har ökat oerhört. Informationsmängden har gjort ledaruppdraget komplext och svårt att överblicka. Granskningen från omgivningen och media är ofta obönhörlig. Som ledare i en stor organisation kan du knappast längre leva ett normalt liv.

Allt fler säger också nej. För första gången i modern tid är det vanligt att kandidater avböjer ledaruppdrag med hänvisning till att priset är för högt. Samtidigt väntar de största pensionsavgångarna någonsin. En hel generation av Sveriges chefer kommer att försvinna under kort tid.

Att välja ledare inleds med beskrivningar av tillsättningar som överraskat och ifrågasatts, men som visat sig lyckosamma. Därefter diskuteras företagens och de stora organisationernas ledarförsörjning.

Vad är en bra ledare? Denna högaktuella fråga ställdes till föreningen Executive Search Konsulterna under våren och hösten -04 och bildar utgångspunkt för ett kapitel om ledarskap och kvalitet. Vilka strategiska dimensioner i valet av ledare måste man ta hänsyn till vid rekrytering? En annan dagsaktuell fråga är vilken mediabild av ledare som sprids och i detta sammanhang en diskussion kring vilket samhällsansvar de högsta cheferna tar.

Till sist ställs frågan Vad är executive search? Hur går det en executive search-process till? Vilken människosyn avspeglas i rekryteringsprocessen i en allt mer internationaliserat näringsliv?