fbpx

Hos djuren på Skansen

Hos djuren på Skansen
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitt.
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt0
Utgiven2002-05-06
SABUg,u
ISBN 9789127086371
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vill man vara säker på att få se Skansens vilda djur ska man följa med matningsrundan. Varje dag klockan två bär det i väg. Ibland är det en liten shetlandsponny som drar vagnen, ibland en elbil. Djurskötarna har noga förberett maten till de olika djuren. En del får fisk, andra vita möss och några föredrar ett saftigt köttben ... Ett par djurskötare följer med och ser till att djuren får rätt mat i rätt mängd. De berättar lite om djuren som matas och svarar på frågor från besökarna. Det är nästan alltid fullt med folk som följer med turen, som alltid börjar hos järvarna.

I boken får vi under matningsrundan lära känna järv, varg, visent och vildsvin, lodjur, björn och räv, lappuggla, iller, älg och ren, utter och säl. Från sälarna är steget inte långt till tamdjuren kring fäboden och djurungarna i Lill-Skansen vill ingen barnfamilj missa. Besöket på Skansen avslutas vid fågeldammarna.

Med djuren på Skansen som utgångspunkt berättar Anna Roos i ord och bild om de olika djurarternas egenheter och beteenden. Roliga episoder från det dagliga livet på Skansen varvas med fakta om djuren. Emellanåt får vi också lite gammal skrock till livs.

Boken är illustrerad med färgfotografier av Anna Roos samt avväpnande och humoristiska teckningar av Robert Nyberg.

Stäng meny