fbpx

Anton och Julia på hästgården

Anton och Julia på hästgården
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor40
Vikt0
Utgiven1999-11-11
SABHc,u
ISBN 9789127077591
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Anton är fem år. Han kommer till hästgården Orraryd med sin mamma för att lära sig rida. På gården bor Julia. Hon är sex år och det är hennes farfar som äger gården. Hon är redan duktig på att rida. Tillsammans med de andra barnen på gården är Anton och Julia med om både små och stora äventyr, och Anton lär sig rida allt bättre. Och snart fyller han sex år. Då kanske hans ben har vuxit så mycket att han kan rida skänkelvikning, precis som Julia.

Efter åtta böcker om Amanda kommer Ulla Ståhlberg med en bok för yngre barn. Vi lär känna Anton, Julia och de andra barnen på hästgården Orraryd. Anton är hörselskadad och Kristina kan inte gå men båda har stor glädje av att rida. Boken är förutom en trevlig läsning också en elementär ridlära för de yngsta ryttarna.


Ulla Ståhlberg (text) har skrivit många faktaböcker om hästar och ridning. Hon ansvarade under många år för utbildningen inom Ridfrämjandet. Hon är pensionär men fortfarande aktiv som ridinstruktör. Framför allt är hon engagerad i handikappade barns ridning.

Margareta Nordqvist (bild) som fått många lovord för sina illustrationer till Amanda-böckerna har också illustrerat denna bok med många färgbilder. Margareta bor på landet och är mycket intresserad av ridning och hästskötsel.

Stäng meny