fbpx

Georg och Gloria : Tre berättelser om kärlek

Georg och Gloria : Tre berättelser om kärlek
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven1998-10-02
SABHdb=c,u
ISBN 9789127071131
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Del 1. Georg och Gloria (och Edvard)
– en berättelse om kärleken ... Georg älskar Gloria som älskar Edvard. Georg gör allt han kan för att få Glorias uppmärksamhet. Men hon tror att det är Edvard som står bakom blommorna och breven. Kärleken är smärtsam – och härlig!

Del 2. Hjärta och smärta (och Taj Mahal)
– Månen i hjärtat är större än månen på himlen Georg och Gloria fick varandra. De var kära. K-Ä-R-A. På riktigt! De var så väldigt hemliga, allra hemligast kära att ALLA visste det. Efter ett tag.

Del 3. Hellou och guddbai (och höstens regn)
– tiden är lång och kärleken kort (eller tvärtom?) Georg och Gloria älskade varandra djupare än det djupaste hav, högre än planeten Pluto. Mer än de kunde sätta ord på. Så var det dag efter dag, vecka efter vecka, tills höstregnet började och nordanvinden kom med kylan …

Tormod Haugen berättar svidande vackert om den första kärlekens vedermödor. En bok att känna igen sig i – för ung som gammal.

Ålder: 8–12 år.

Översättning Barbro Lagergren


Tormod Haugen (text) är en norsk författare som debuterade 1973 och har ett stort och rikt författarsskap bakom sig. Han är en av de mest översatta norska författarna och finns utgiven på 19 språk.1990 mottog han H C Andersen-plaketten. Det centrala temat i alla hans böcker är barndomen. Den första upplagan av Georg och Gloria gavs ut 1998. Av Tormod Haugen har Natur och Kultur även publicerat Luftvandraren (2000) och Varulv (2002).

Anders Kaardahl (bild) är en välkänd, norsk barnboksillustratör.