fbpx

Två tusen klassiker : böcker filmer skivor tv-program från 1956 till i dag (2 vol)

Två tusen klassiker : böcker filmer skivor tv-program från 1956 till i dag (2 vol)
Författare
Förlag Norstedts
GenreKulturhistoria och allmän humaniora
FormatBZ
SpråkSvenska
Vikt4094 gr
Utgiven2012-09-18
SABBub-c(x)
ISBN 9789113046068
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Två tusen klassiker är en nostalgitripp utan dess like. I en läcker box ryms både Tusen svenska klassiker, den tegelsten med populärkulturella pärlor som hyllades av kritiker och läsare när den kom 2009, och nyheten Tusen klassiker, med guldkorn från hela världen som påverkat Sverige under samma period från 1956 till i dag.

Så bakom boxens bild från tv-programmet Drop in 1963, där Lill-Babs från Järvsö och Beatles från Liverpool delade ett ögonblick i rampljuset, hittar man ett överflöd av skivor, filmer, tv-program och böcker från när och fjärran som på olika sätt präglat oss som vuxit upp i Sverige under det senaste dryga halvseklet. En tid då världen krympt och många gränser suddats ut. Böckerna är späckade med hårda fakta, osannolika anekdoter och fantastiska bilder. Här får vi möta allt och alla från Hep Stars till Britney Spears, från Ria Wägner till Oprah Winfrey, från Fanny och Alexander till Motorsågsmassakern, från Harry Martinson till Jackie Collins. Alla har de sin plats i den svenska folksjälen.

Följ med på en rikt illustrerad resa i vår populärkulturella historia, genom högt och lågt, som har mycket att berätta om varifrån vi kommit och vart vi är på väg.

Stäng meny