fbpx

Ett land långt bort

Ett land långt bort
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor280
Vikt0
Utgiven2008-11-04
SABHce
ISBN 9789100116590
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen


Isabel är bara 14 år när hon tvingas ge sig av från sitt barndomshem i sockerrörsplantagen någonstans i Sydamerika för att söka lyckan i den stora staden. Arbete och pengar att skicka hem hägrar och Isabel vill inget hellre än att ge sig av efter sin älskade äldre bror Isaias. Men kåkstaden visar sig vara långt mycket större och hårdare än Isabel någonsin kunnat ana och önskan att hitta Isaias växer till en besatthet.
 Isabel har alltid haft en speciell gåva som innebär att hon kan få varsel om händelser i framtiden men hon är uppvuxen i en värld där jorden och regnet styr människors liv och i det urbana gettot är alla traditionella livsvillkor satta ur spel.
 Berättelsen om Isabels kamp – hennes värdighet och övertygelser – bildar en universell roman om familjeband, om en systers kärlek till sin bror och om längtan, överlevnad och rent mod.

”Mason ger sig själv en rejäl utmaning som han klarar galant när han berättar historien med Isabels egna begränsningar samtidigt som han lyckas skapa extremt levande och känslig prosa.”
The Observer

”En gripande och resonansrik roman … Den tar läsaren till en avlägsen värld med överraskande omedelbarhet och glöd …”
The New York TimesStäng meny