fbpx

Roms portar

Roms portar
Serie Kejsaren
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreUtländska berättare
FormatPaperback/mjukband
SpråkSvenska
Antal sidor359
Vikt202 gr
Utgiven2004-11-26
SABHce
ISBN 9789100104672
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen


Liza Marklunds favorit  "En karamell för hängmattan... man kan inte få nog."  (om Kungars död, Kejsaren II)

 På ett gods utanför Rom växer två pojkar upp tillsammans. Gajus är son till en nobel men inte speciellt framstående romare. Han och hans fosterbror Marcus kostas på en avancerad fostran, bland annat i stridskonst under en legendarisk gladiator. Tillsammans förbereder de sig för ett liv som krigare och ledare och för alltid väver barndomen deras liv samman. Knappt vuxna hotas deras hem av ett slavuppror och de måste slåss för sina liv. Efter att ha förlorat sin familj flyr de till Rom. De hamnar mitt i en explosiv maktkamp som hotar republikens grundvalar.

Gladiatorspel och intriger i senaten, krig i främmande länder och interna politiska konflikter är alla ingredienser i romanen Roms portar som berättar den otroliga historien om mannen som skulle bli den störste romaren av alla: Julius Caesar.

 Roms portar  är den första delen i Kejsaren - en historisk serie om fyra böcker om Rom - ärans och dekadensens, skönhetens och ränkernas stad.

 "Det är som med deckare i tv, som är uppdelade på flera avsnitt, jag måste läsa nästa del också." Norrtelje Tidningen

 "Med Iggulden vid rodret kommer legenden om Julius Caesar till liv, såväl som en av mänsklighetens mest fascinerande eror." Nerikes Allehanda

 "Ett storslaget porträtt av den störste romaren av dem alla." Västerviks-Tidningen

 

Stäng meny