fbpx

Krigets mörkaste sidor

Krigets mörkaste sidor
Serie En värld i krig
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Publications A/S
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor126
Vikt700 gr
Utgiven2017-11-03
SABK.54
ISBN 9788253535692
Från nazistiska dödsläger och japanernas massakrer i Kina till Röda arméns hämndaktioner mot tyska civila 2:a världskriget bjöd på några av de grymmaste övergrepp som mänskligheten begått. Läs om: Dödsängeln Josef Mengele torterar fångar, Krigsfångar bygger dödens järnväg i djungeln, Röda armén intar Berlin i en våldsorgie.

Läs bl.a. om:
- USA spärrar in sina egna medborgare.
- Krigsfångar sliter ihjäl sig i djungeln.
- Kvinnor förödmjukas offentligt.

Boken ingår som en fristående del i bokserien En Värld I Krig, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie bjuder på nytänkande historieförmedling, där den dramatiska och fängslande skildringen står i centrum. Krigets skurkar och hjältar berättar själva om sina upplevelser, slagfältets dramatik återuppstår på detaljerade kartor och krigets många nya vapen förklaras med hjälp av stora, genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
Bokserien skaffar dig en fullständig översikt över andra världskrigets mest dramatiska händelser, allt från den tidiga tyska upprustningen och Hitlers segermarsch genom Europa, till de utarmande striderna i öst i slutet av kriget.

Stäng meny