fbpx

Världens värsta skurkar

Världens värsta skurkar
Serie Historiens vändpunkter
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Publications A/S
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt730 gr
Utgiven2013-12-30
SABK.3
ISBN 9788253533490
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
I Västindien leker piraten Svartskägg kurragömma med britternas örlogsfartyg, på land gör landsvägsrövare resandet till en mardröm, och i storstäderna ger seriemördare som Jack the Ripper och Ted Bundy upphov till masshysteri. Historien är full av laglösa, som antingen agerar på egen hand eller är knutna till en sammanslutning av gangsters.

Läs bland annat om:
Risken för att piskas eller bli flådd levande ska avskräcka förbrytare
Våghalsar begår historiens största kupp
Stalins Gulagläger skapar den ryska maffian

Boken ingår som en fristående del i bokserien Historiens vändpunkter, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie böcker har som ambition att ta med läsarna på ett spännande och otraditionellt strövtåg genom historiens mest avgörande händelser. Utgångspunkten har varit att bjuda på nytänkande i historieförmedlingen, där den dramatiska berättelsen står i centrum. Historiens största hjältar och skurkar väcks till liv med ett levande språk, slagfältens dramatik återuppstår på detaljerade kartor och banbrytande uppfinningar förklaras med hjälp av stora genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
- Allt material är nyproducerat för bokserien
- Lärorikt och underhållande innehåll
- Varje bok är rikligt illustrerad med fina bilder, detaljerade kartor, förklarande teckningar, 3D-illustrationer, tidslinjer och faktarutor
Stäng meny