fbpx

Slagfältets största triumfer

Slagfältets största triumfer
Serie Historiens vändpunkter
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Publications A/S
GenreMilitärväsen och vapen
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor127
Vikt710 gr
Utgiven2013-09-16
SABS:k
ISBN 9788253533025
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Slagfältets dristigaste män. Akilles vinner grekernas kamp mot Troja. Hannibal tågar över Alperna med elefanter och överrumplar romarna. Vilhelm Erövraren och hans långbågeskyttar besegrar normanderna, och Robert Bruce slår engelsmännen och vinner Skottlands tron. Under rosornas krig blir Henrik VII den siste engelske kungen som vinner sin krona på slagfältet. Lord Nelson jagar den franska flottan, och Napoleon Bonaparte förlorar vid Waterloo. Zulukrigare massakrerar en brittisk styrka i ett stort slag, men förlorar kriget.

Krigshistorien är full av dristiga män, som har vunnit (eller förlorat) avgörande slag mot alla odds, och i krigens kölvatten har folkslag spridits och blandats, och nya uppfinningar till slagfältet har lett till teknologiska kvantsprång in den civila världen.

Läs bland annat om:
Amerikanska infanterister vänder första världskriget
Prostituerade och ficktjuvar följer med styrkorna
Historiens effektivaste vapen för närstrid

Boken ingår som en fristående del i bokserien Historiens vändpunkter, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie böcker har som ambition att ta med läsarna på ett spännande och otraditionellt strövtåg genom historiens mest avgörande händelser. Utgångspunkten har varit att bjuda på nytänkande i historieförmedlingen, där den dramatiska berättelsen står i centrum. Historiens största hjältar och skurkar väcks till liv med ett levande språk, slagfältens dramatik återuppstår på detaljerade kartor och banbrytande uppfinningar förklaras med hjälp av stora genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
- Allt material är nyproducerat för bokserien
- Lärorikt och underhållande innehåll
- Varje bok är rikligt illustrerad med fina bilder, detaljerade kartor, förklarande teckningar, 3D-illustrationer, tidslinjer och faktarutor
Stäng meny