fbpx

Pestens Europa

Pestens Europa
Serie Historiens vändpunkter
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Publications A/S
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor127
Vikt710 gr
Utgiven2012-10-31
SABKa.38
ISBN 9788253531816
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Medeltidens mörkaste stund
En tredjedel av Europas invånare faller offer för digerdöden, som efterlämnar sig totalt ödelagda städer och byar. Kyrkans grepp försvagas och kungarnas makt avtar då det går upp för gemene man att pesten inte skonar någon högt som lågt uppsatt dukar under till följd av den dödsbringande epidemin. Europa reser sig emellertid från sjuksängen, och återuppstår mer dynamiskt och livskraftigt än någonsin förr.

Läs bl.a. om:
Pestutbrottets ögonvittnen
Kyrkans kollaps
Uppfinnare och konstnärer visar vägen

Boken ingår som en fristående del i bokserien Historiens vändpunkter, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie böcker har som ambition att ta med läsarna på ett spännande och otraditionellt strövtåg genom historiens mest avgörande händelser. Utgångspunkten har varit att bjuda på nytänkande i historieförmedlingen, där den dramatiska berättelsen står i centrum. Historiens största hjältar och skurkar väcks till liv med ett levande språk, slagfältens dramatik återuppstår på detaljerade kartor och banbrytande uppfinningar förklaras med hjälp av stora genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
- Allt material är nyproducerat för bokserien
- Lärorikt och underhållande innehåll
- Varje bok är rikligt illustrerad med fina bilder, detaljerade kartor, förklarande teckningar, 3D-illustrationer, tidslinjer och faktarutor
Stäng meny