đŸ„ PĂ„sklov (Nyhetsbrev #464)

PĂ„sklov = LĂ€slov. Alla lov Ă€r sjĂ€lvklart lĂ€slov. Just nu Ă€r det pĂ„sklov i SkĂ„ne och sĂ€kerligen pĂ„ en del andra platser i landet. Nyhetsbrevet har levt sitt eget liv de senaste veckorna, bland annat för att jag varit pĂ„ resande fot en hel vecka i Stockholm. Jag har gjort om mallen till nyhetsbrevet. Inget radikalt. Förmodligen hade du inte noterat det ifall jag inte nĂ€mnt det.

SĂ„ vad snackas det om i bokbranschen just nu? Jo, AI och Big Data.

Det förstnÀmnda i form av en strid ström av verktyg för Generativ AI som (potentiellt) kan ersÀtta eller (mer realistiskt) anvÀndas av illustratörer, översÀttare, korrekturlÀsare, författare, redaktörer, journalister och mÄnga fler. Inte utan att man kÀnner en skrÀckblandad förtjusning.

Det sistnÀmnda för att det Àr ett exempel pÄ att böcker numera mÄste skrivas för att bli lÀsta (eller lyssnade) och inte bara för att bli sÄlda. Samtidigt som jag Àr helt övertygad om att vi knappt snuddat vid potentialen för böcker som Àr avsedda att inte lÀsas alls: Samlarobjektet.

Förresten: Boktugg har nu passerat 11 000 publicerade artiklar pÄ sajten sedan starten för snart tio Är sedan!


/Sölve & vÀnnerna pÄ Boktugg

Detta nyhetsbrev Ă€r gratis – tack vare sponsorer och swishbidrag.


TACK TILL VÅRA SPONSORER

Ett stort tack till alla företag och organisationer som stöttar Boktugg ekonomiskt och dÀrmed gör det möjligt för oss att driva den hÀr sajten och skicka ut detta nyhetsbrev.
Bli sponsor du ocksĂ„För att fĂ„ veta mer, kontakta oss pĂ„ sales@boktugg.se

Privatperson? Vill du stötta oss med ett bidrag Ă€r vi givetvis tacksamma.
Swisha till 123-483 18 71 (QR-kod).


UPPSNAPPAT


ANALYSBREVET

Analysbrevet kommer 1-3 ggr per mĂ„nad och djupdyker i ett Ă€mne eller en trend. Uppgradera din prenumeration sĂ„ kan du lĂ€sa varje nytt brev direkt – och dessutom tillgĂ„ng till hela arkivet
Prova ett kvartal för 149 kr (ord pris 299 kr) eller vĂ€lj ett helt Ă„r för endast 999 kr. Är ni flera pĂ„ företaget vĂ€lj prenumeration med flera konton.

Royalties frĂ„n den svenska bokförsĂ€ljningen rĂ€cker rĂ€cker till minst 500 heltidstjĂ€nster – med en mĂ„nadslön pĂ„ 38 000 kr – som författare eller illustratörer. Rent statistiskt. Men eftersom royalties fördelas…

En rapport pĂ„ över 100 sidor som speglar försĂ€ljningsutvecklingen frĂ„n 2018 till 2023 mĂ„ste innehĂ„lla nĂ„gra viktiga trender. Boktuggs chefredaktör Sölve Dahlgren har lĂ€st och hittat sju insikter. De stora…

Storleken pĂ„ lagret blir synlig pĂ„ allvar en gĂ„ng om Ă„ret dĂ„ det ska inventeras för bokslutet. Formatförskjutningen frĂ„n print till digitalt ökar risken för att bli sittande med för…


RUBRIKER


SHOPPA OCH STÖTTA

Just nu pĂ„ Book Outlet: LĂ€sare av nyhetsbrevet fĂ„r 5% extra pĂ„ redan lĂ„ga priser med rabattkoden Boktugggillarbookoutlet. *

Just nu pĂ„ Bokus: Fynda bland miljoner böcker. *

Just nu pĂ„ Adlibris: Hitta de senaste böckerna. *

Just nu pĂ„ Akademibokhandeln: Handla vĂ„rt sortiment online. *

* sponsrade affiliate-lÀnkar dÀr Boktugg fÄr kick-back nÀr du handlar


DEBUTANTPORTRÄTT


đŸ€Ÿ Tack för att du lĂ€ste 



 Ă€nda hit. Du som Ă€r verkligt intresserad av bokbranschen bör uppgradera och bli betalande prenumerant sĂ„ fĂ„r du Ă€ven tillgĂ„ng till Analysbrevet. DĂ€r gĂ„r vi pĂ„ djupet kring strategi, trender och fenomen.

Om du Àr nöjd med att lÀsa enbart detta (gratis) nyhetsbrev sÄ övervÀg att swisha en liten slant till oss dÄ och dÄ. Swishar du 100 kr eller mer sÄ fÄr du Àven prova Analysbrevet gratis under en kort period. Gör dÄ sÄ hÀr:

1. Swisha minst 100 kr till 123-483 18 71 (Klicka hÀr för QR-kod)

2. Mejla till support@boktugg.se och berĂ€tta det sĂ„ att vi fĂ„r din epostadress. För varje hundralapp fĂ„r du 25 dagar som Insider. LĂ€s mer hĂ€r.

PS. Du kan naturligtvis swisha en tjuga eller femtiolapp ocksÄ. Alla bidrag hjÀlper oss att finansiera journalistiken.

Förresten, vad tyckte du om nyhetsbrevet?
😒 SĂ„dĂ€r   đŸ€·đŸ» Helt okej   â€ïž Fantastiskt


Du fÄr detta nyhetsbrev för att du nÄgon gÄng anmÀlt dig som prenumerant via sajten. Boktugg anvÀnder Memberful och Mailchimp för att administrera vÄra prenumeranter.


Boktugg AB, Box 1018. 251 10 Helsingborg. Epost: support@boktugg.se

Om du inte lĂ€ngre vill ha Boktuggs nyhetsbrev blir vi sĂ„klart ledsna – men du kan sjĂ€lvklart avsluta din prenumeration hĂ€r.