21 juli 2022

Utgivningar idag: Knappt tjugo titlar på svenska hos Bokinfo med denna utgivningsdag, bland dem barnboken Den gyllene cirkeln av Sandra Vilppala och fjärde delen i serien om den magiska bokhandeln: Boksmugglarna av Anna James. Dessutom Territoriet, en ny bok av Olivier Norek som nominerades bästa översatta spänningsroman av Svenska Deckarakademin för Ytspänning.

🎂 Födelsedagar: Ernest Hemingway (1899-1961) var född den 21 juli. Nobelpriset i litteratur 1954 och författare till en rad legendariska romaner som Farväl till vapnen samt Den gamle och havet. Idag fyller även Isobel Hadley-Kamptz (född 1976) år. Journalist och författare som debuterade 2007 med Jag går bara ut en stund och därefter skrivit flera böcker, bland annat Om sport och våld.



📱 Booktok. Trenden från Tiktok sprider sig alltmer även i Sverige. ”hashtaggen Booktok blivit ett viktigt forum för bokintresserade personer. Och nu har den svenska bokbranschen fått upp ögonen för den digitala boktipstrenden”, skriver SVT som intervjuat Anna Austin på Bokusgruppen och Olle Lidbom på Norstedts (som har ett Tiktok-konto).

Quidditch blir quadball. Arkivbild: Phelan M. Ebenhack/AP/TT.

💰 Harry Sporter. Sporten quidditch, baserad på den fiktiva Harry Potter-sporten med samma namn, blir quadball, skriver The New York Times. Namnbytet är ett sätt att ta avstånd från J K Rowlings uttalanden om transpersoner. Det var 2005 som quidditch tog steget från boksidorna ut i den verkliga världen.

Mattias Lundgren, grundare av WAPI.

Krönika – Mattias Lundgren: Sommarjobb eller inte?

👨‍🌾 Sommarjobbsvånda. Sommarjobb är den bästa skolan för framtiden för våra ungdomar. Eller? Mattias Lundgren funderar i en krönika över sina egna sommarlov och vad han använde tiden till.

Michelle Obama kommer med en ny bok hösten 2022. Foto: Miller Mobley

Ny bok av Michelle Obama släpps 15 november 2022

Obama-bok. Det har snart gått fyra år sedan Michelle Obama släppte Min historia som översatts till 50 språk och sålt mer än 17 miljoner exemplar. Den 15 november 2022 kommer hennes The light we carry – Overcoming in uncertain times att ges ut över hela världen på 14 språk i 27 länder. Den svenska titeln blir Ljuset vi bär : Att gå stark genom osäkra tider och ges i Sverige ut av Bokförlaget Forum.
Ljuset vi bär är en varm, inspirerande uppföljare, fylld av personligt berättade råd och reflektioner kring livets utmaningar. Michelle Obama är verkligen en ledstjärna som sprider ljus i dessa mörka tider, säger Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter