Storytel: Stefan Blom föreslås ersätta Rustan Panday som ordförande

Rustan Panday, avgående styrelseordförande Storytel. Foto: Åsa Liffner.

Rustan Panday lämnar ordförandeposten i Storytel och föreslås ersättas av Stefan Blom. Samtidigt lämnar Nils Janse styrelsen och ersätts av Joakim Rubin.

– Efter elva fantastiska år som styrelseordförande lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Stefan Blom och välkomnar EQT som ny storägare. Jag har alltid satt en ära i att rekrytera högkvalificerade personer till Storytel och det känns därför som helt rätt läge att rotera uppdrag inom styrelsen så att dess resurser används på bästa sätt. Jag ser fram mot att fortsätta min resa med bolaget som styrelseledamot, säger Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel AB, i ett pressmeddelande.

Storytel har därför kallat till en extra bolagsstämma den 23 september. Valberedning föreslår Stefan Blom till ny styrelseordförande. De menar att hans ”långa erfarenhet från ledande positioner på Spotify är precis den bakgrund som valberedningen sökt i arbetet att föreslå en ny ordförande för att stödja Storytel AB:s fortsatta framgång och expansion”.

Dessutom föreslås Joakim Rubin väljas in som styrelseledamot och representant för EQT Public Value, som nyligen förvärvat 6,6 miljoner aktier i Storytel AB, vilket motsvarar nära 10 procent av aktiestocken.

Sittande styrelseledamot Nils Janse har alltså meddelat valberedningen att han frånträder styrelsen i samband med den extra bolagsstämman. Nils Janse är VD för Delibr som i maj tog in 6 Mkr i nytt kapital. Bland investerarna fanns då Jonas Tellander och Jonas Sjögren, grundare respektive största ägare av Storytel. Enligt företagets hemsida finns Storytel bland kunderna.

Övriga i Storytels nuvarande styrelse kvarstår som styrelseledamöter: Helen Fasth Gillstedt, Malin Holmberg, Rustan Panday, Jonas Sjögren och Jonas Tellander.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.