Bokrean 2021 har gått bättre än väntat

Den förhandsbeställda hämtkassen gjorde sitt återtåg på årets bokrea. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Under pandemin har flera av Akademibokhandelns centralt belägna butiker i storstäder haft det svårare än lokala butiker. Under bokrean har mönstret varit detsamma, skriver Svensk Bokhandel. Samtidigt har det varit svårare att sälja i butik jämfört med i de digitala kanalerna.

– Vi har haft svårare att leverera i butiksledet och överträffat förväntningarna i det digitala. Det är summeringen. Sedan är det svårt att säga om det är bättre eller sämre än förväntat på totalen. Det digitala kan naturligtvis inte fullt ut kompensera för de fysiska tappen, säger Johan Junehed, försäljningschef för Akademibokhandeln till tidningen.

Nätbokhandeln Adlibris däremot är en av pandemins vinnare. Även förhandsbokningen inför bokrean var rekordstor vilket också hela rean sammantaget ser ut att bli, enligt försäljningschef Sakari Luovio.

– Fram tills i går har vi ökat 50 procent mot föregående år, säger han. Vårt mål var att öka 30 procent så det har gått mycket bättre än vi räknat med.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.