Fredrik Backman toppar New York Times bästsäljarlista

Fredrik Backman. Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

Den engelska översättningen av Fredrik Backmans roman Folk med ångest kröner The New York Times Best Seller list en vecka efter utgivning.

En vecka efter den amerikanska utgivningen av Fredrik Backmans Folk med ångest (på engelska Anxious people) debuterar boken på den åtråvärda förstaplatsen på The New York Times Best Seller list för inbundna böcker. 

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Tidigare har Fredrik Backman toppat motsvarande lista för pocketböcker, men detta är första gången en av hans böcker toppar världens mest prestigefyllda lista för inbundna titlar.

– När det kommer till försäljning kan det inte bli häftigare än så här! Att Fredrik är etta på världens mest inflytelserika lista över inbundna böcker är så stort att det nästan inte går att beskriva eller ta in. Detta är historiskt – vad jag vet är det första gången någonsin som en svensk roman intar denna plats, de enda som nått dit tidigare är Liza Marklund och Millenium-serien, säger Tor Jonasson, Litterär agent, Salomonsson Agency, i ett pressmeddelande.

Också när det gäller rörlig bild går det bra för Fredrik Backman. Folk med ångest är under utveckling hos FLX för att bli en TV-serie för Netflix, och HBO Europe börjar i oktober att sända en TV-serie baserad på romanen Björnstad.

Folk med ångest

Folk med ångest

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-04-25
  • ISBN: 9789137151212
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.