Karin Hägglund debuterar med en bok om sökande efter mening och energi i livet

Författaren och föreläsaren Karin Hägglund. Foto: Pressbild.

Jag började skriva för att komma ihåg och försöka förstå vad som hade hänt med mitt liv. Nu, över fem år senare, är jag redo att dela min historia i boken: Så skilde döden oss åt: Mardrömmen cancer mitt i livet.

Jag har skrivit om sjukdomstiden, sorgen och sökandet efter mening och energi i livet igen. Det svåra med att våga möta alla känslor. När vi delar våra historier blir vi mer mänskliga inför varandra. Så tänker jag. Jag är f.d. elitidrottare, flerfaldig svensk och nordisk mästarinna i karate, och har även varit assisterande förbundskapten för svenska karatelandslaget. Det var inom karaten jag träffade mannen jag delade livet med i över elva år innan han gick bort. Tidigare har jag arbetat med folkhälsofrågor och idag jobbar jag som forskningsassistent inom idrottspsykologi. Jag är helt enkelt nördigt intresserad av vad som får oss att må bra och vilja utvecklas. Jag föreläser också på temat: Konsten att vara hållbar i en föränderlig värld.

Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet

Så skilde döden oss åt : mardrömmen - cancer mitt i livet

Han tittar bort, blicken är långt borta. Sen vänder han sig till mig och jag ser hans ångest. Jag känner knappt igen hans röst: - Jag har fått min dödsdom. Karin är 32 år och har varit tillsammans med Peter i tio år. Hon tävlar i karate och är svensk och nordisk mästare. Det är då de får reda på att Peter har cancer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter