Polska präster brände Harry Potter-böcker

Polska präster brända föremål de ansåg vara förknippade med det ockulta, bland annat flera "Harry Potter"-böcker. Arkivbild: Matt Dunham/AP/TT.

Katolska präster i den polska staden Gdansk brände flera föremål de ansåg vara vanhelgande utanför en kyrka på söndagen. Däribland flera av den brittiska författaren J K Rowlings böcker om den unge trollkarlen Harry Potter.

I ett inlägg på Facebook som har fått stor spridning i Polen ses prästerna bära en korg med böckerna och andra föremål, som de sedan slänger i en eld där ett ”Hello Kitty”-paraply, en ”Twilight”-bok och en hinduistisk figur redan brinner.

Enligt prästen Jan Kucharski hade föremålen, som tagits med av församlingsmedlemmarna, kopplingar till det ockulta.

– Vi vet vad som är skadligt för våra troende så därför höll vi ett sådant här event, säger Kucharski till den lokala nyhetssajten natemat.pl, enligt AFP.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.