Lägre Storytel-ersättning igen för andra kvartalet 2024

Royaltyutvecklingen på Storytel sedan övergången till timbaserad ersättning. Data och grafik: Boktugg.

ROYALTY. Storytels royaltynivå till förlagen sjönk under andra kvartalet 2024 till 4,45 kr, varav de flesta förlag får 50 % det vill säga 2,23 kr per timme ljudbok. Det är en minskning med 6,5 % jämfört med motsvarande period förra året och den lägsta nivån sedan Q1-2023. Detta trots att Storytel alltså höjt abonnemangspriserna. För en 10 timmar lång ljudbok innebär det 1,50 kr mindre till förlag och författare att dela på.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.