Linnéa Krylén och Christina Lindström får Schullströmska priset 2024

Linnéa Krylén och Christina Lindström får Schullströmska priset för barn- och ungdomslitteratur för år 2024. Pressbild/Svenska Akademien.

🏆 UNGPRISADE. Svenska Akademien har tilldelat Linnéa Krylén och Christina Lindström Schullströmska priset för barn- och ungdomslitteratur 2024. De får 75 000 kronor vardera. Krylén är känd för sina faktaböcker som Handbok för molnskådare, medan Lindström, författare av 19 böcker sedan 2015, är uppmärksammad för ungdomsromanen Jack. Priset delas ut vartannat år till framstående författare inom genren.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.